Is the mobile machinery exemption for FET still valid?

May 1, 2020
Rose-Michele Nardi
Baker & Miller PLLC
Does the so-called mobile machinery exemption for Section 4051 tax (Federal Excise Tax or FET) still exist for certain vehicles on which job-site machinery is permanently mounted?
THIS CONTENT REQUIRES NTEA MEMBERSHIP
Sign in for access
Not a member?
Make NTEA your Association today and unlock access to exclusive resources, tools and insights.
Join online

Recommended Articles

Tech Trends

FET on lift axles

Adding lift axles to commercial trucks can create unexpected Federal Excise Tax (FET) considerations. Learn how IRS rules involving parts and accessories, further manufacturing, and vehicle modifications may affect tax...
November 1, 2026