Installation not further manufacturing, but may trigger tax implications

December 7, 2001
Rose-Michele Nardi
Weiner Brodsky Sidman Kider PC
​​​​​​​A customer wants us to install a cab shield on a used chassis that was previously subject to tax under Internal Revenue Code Section 4051. Is our installation of the cab shield an act of further manufacturing? Does such installation trigger tax liability under Section 4051?
THIS CONTENT REQUIRES NTEA MEMBERSHIP
Sign in for access
Not a member?
Make NTEA your Association today and unlock access to exclusive resources, tools and insights.
Join online

Recommended Articles

Tech Trends

FET on lift axles

Adding lift axles to commercial trucks can create unexpected Federal Excise Tax (FET) considerations. Learn how IRS rules involving parts and accessories, further manufacturing, and vehicle modifications may affect tax...
November 1, 2026