Do sales to Canadian purchasers trigger Federal Excise Tax (FET)?

February 10, 2016
Rose-Michele Nardi
Transport Counsel PC
Our dealership is selling a truck to a Canadian purchaser. Will this sale trigger Section 4051 tax?
THIS CONTENT REQUIRES NTEA MEMBERSHIP
Sign in for access
Not a member?
Make NTEA your Association today and unlock access to exclusive resources, tools and insights.
Join online

Recommended Articles

Tech Trends

FET on lift axles

Adding lift axles to commercial trucks can create unexpected Federal Excise Tax (FET) considerations. Learn how IRS rules involving parts and accessories, further manufacturing, and vehicle modifications may affect tax...
November 1, 2026