Are chassis and body parts/accessories subject to FET?

November 6, 2023
Rose-Michele Nardi
Baker & Miller PLLC
A customer wants us to install a new body subject to Internal Revenue Service (IRS) Internal Revenue Code (IRC) Section 4051 FET on a used chassis. While we are installing the new body, the customer also wants us to install a part/accessory on the new body and a part/accessory on the used chassis. Are both parts and accessories taxable?
THIS CONTENT REQUIRES NTEA MEMBERSHIP
Sign in for access
Not a member?
Make NTEA your Association today and unlock access to exclusive resources, tools and insights.
Join online

Recommended Articles

Tech Trends

FET on lift axles

Adding lift axles to commercial trucks can create unexpected Federal Excise Tax (FET) considerations. Learn how IRS rules involving parts and accessories, further manufacturing, and vehicle modifications may affect tax...
November 1, 2026